Ballonkunstenaar Patrick
Ballonkunstenaar Patrick
Ballonkunstenaar Patrick

Ik ben Patrick, ballonkunstenaar.

Wie huurt u nu eigenlijk in?
Een antwoord op die vraag vindt u hieronder in een, toch wel openhartig, verhaaltje.

Impressie

Mimespeler

Als 14 jarige jongen zag ik in de binnenstad van Apeldoorn een mimespeler en was gelijk onder de indruk. Omdat ik met mijn moeder aan het winkelen was (ik moest nodig nieuwe kleren), was ik in het pashokje de beste man al aan het nadoen. Dat bleef niet onopgemerkt. Mijn moeder gaf me op voor het Straatartiestenfestival en niet veel later stond ik zelf, tijdens Koninginnedag in de binnenstad van Apeldoorn als heel jong mimespelertje.
Mijn opa gooide altijd als eerste een rijksdaalder in de hoed en daarna volgde de rest.
Na het winnen van de 1e prijs werd ik natuurlijk enthousiast. Het jaar daarop veroorzaakte ik opstoppingen in de Hoofdstraat en won ik opnieuw de 1e prijs.  Na twee keer de 1e prijs gewonnen te hebben, was het hek was van de dam - dat smaakte naar meer!

Via familie en kennissen kwamen de aanvragen langzaam op gang. Ik mocht mijn kunsten vertonen op braderieën en verjaardagen.
In mijn jonge jaren werd ik altijd gebracht door mijn vader. In dit tijd was er nog geen TomTom. Aan het begin van de bebouwde kom moesten we altijd op zo’n groot bord met kaart kijken "Ehm, hokje E3 moeten we zijn". We kwamen er altijd; bijna niet meer voor te stellen nu.
Ruim 10 jaar mimespelen bracht me op allerlei gelegenheden: van heuse etalagepop in de etalages van V&D tijdens de opening van ‘La Place’, via futuristische robot op een Miss verkiezing tot toch wel zenuwachtige mimespeler tijdens een live TV uitzending van Veronica’s ‘Take Five’.

Circus

Na het volgen van een training circustechnieken in een buurthuis, was mijn affiniteit met circus en clownerie ook geboren. Diabolo’s, Chinese draaibordjes, lopen op een grote rode loopkogel – het waren technieken waarvan ik toen niet kon weten dat ik ze nu nog af en toe gebruik tijdens mijn werk (tijdens een klein kinderfeestje of een schoolcircus project van een collega).

Muziektechnoloog

Rond 2000 volgde ik, in mijn gewone leven, een HBO opleiding Muziektechnologie aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht - Compositie Toegepaste Media. De mediawereld bood me echter niet de creativiteit (creatieve tijd) waar ik op mijn best zou zijn. Na mijn afstuderen wilde ik daarom eerst hoognodig eigen muziek componeren, wat resulteerde in een eigen CD productie. Ook heb ik in die tijd ruim 10 jaar in een allround band gezeten als toetsenist.

Ballon modelleren

In diezelfde periode werd ik de huisartiest bij Kinderparadijs Malkenschoten in Apeldoorn, waar ik het familiepubliek vermaakte met een zelf geschreven kindershow vol clownerie, circustrucjes, mime en zelf geproduceerde muziek. Voor de zomerperiode kocht ik een superkleine fiets (duurder dan mijn toenmalige gewone fiets) en reed daarmee over het park tot grote hilariteit van de kinderen.

In 2002 ontdekte ik het plezier en de creativiteit van ballon modelleren; het vouwen van lange ballonnen in allerlei figuren. Wat was daar ontzettend veel mee mogelijk!
Drie jaar later bezocht ik mijn eerste internationale ballonconferentie (ja, dat bestaat echt).
In 2006 won ik de 2e prijs en in 2008 de 1e prijs. Daarmee werd ik Europees Kampioen Ballon Modelleren.
Niet lang daarna mocht ik in Amerika de Balloon Excellence Award in ontvangst nemen - een prestigieuze award binnen de industrie.
Al snel werd ik gevraagd om les te komen geven op ballonconferenties over de gehele wereld: van Parijs tot Taipei, van Phoenix tot Las Vegas.
Na diverse prijzen te hebben gewonnen bij internationale online wedstrijden voor 'balloondesign', ben ik me daarna meer gaan toeleggen op het ontwerpen van creaties voor mijn Nederlandse klanten.

Professioneel ballonartiest

Sinds 2007 ben ik professioneel ballonartiest en treed ik op bij diverse gelegenheden. Ballonnen hebben me overal gebracht - van animatie bij festivals (Zwarte Cross, Lowlands) tot opdrachten voor TV (commercial voor Comedy Central, aflevering voor Draadstaal, pre-produktie van nieuw RTL4 programma Blow Up).
Meestal ben ik te vinden bij bedrijfsevenementen, winkelcentra, braderieën, familiefeesten, trouwrecepties etc.

Ook al bleek het anders te zijn als ik had gepland, uiteindelijk ben dus toch iets creatiefs voor publiek gaan doen.
Mijn opleiding werd mijn hobby en mijn hobby werd mijn werk.

Nu

De muziek staat op een laag pitje, maar ik speel nog wel vleugel in de centrale hal van het ziekenhuis in Apeldoorn.

Inmiddels ben ik getrouwd (op 8-9 ’10; mijn vrouw wilde dat ik het goed kon onthouden) en hebben we een zoon (dec  ’14).
Finn mag ook graag ballonhonden maken en neemt geregeld mijn optreden over als hij mee is. Ik kan het wel schudden!

Nu ben ik gespecialiseerd in ballon entertainment met ballonsculpturen van hoge kwaliteit.
Dit geeft mensen die een feest of evenement organiseren een gemakkelijke en comfortabele manier om hun feest uniek en gedenkwaardiger te maken.


Nieuwsgierig geworden?
Kijk gerust rond op de website.

Vraag een offerte aan

buurman en buurman ballonsculptuur

Wat zeggen ze over mij

buurman en buurman ballonsculptuur

Volg mij op Social Media

Facebook Ballonkunstenaar Patrick Instagram Ballonkunstenaar Patrick